Mladi marketing poduzetnici iz BiH poručuju : Koju socijalnu mrežu odabrati za reklamiranje proizvoda i usluga preko interneta?

Mladi marketing poduzetnici iz BiH poručuju : Koju socijalnu mrežu odabrati za reklamiranje proizvoda i usluga preko interneta?

“Rado preuzimamo stvar u svoje ruke i vodimo željene stranice, koje dižemo na veći nivo što pokazuje statistika i rezultat prodaje odnosno zainteresovanosti. Takozvano “održavanje stranica” vršimo po povoljnoj cijeni gledajući amatere koji zarađuju bez osnova.”

Nisu sebični podijeliti svoje znanje drugima pa vam u ovom članku prilažu nekoliko tajni internet marketinga.

Na pitanje “koju socijalnu mrežu izabrati za reklamiranje proizvoda i usluga preko interneta?” odgovorili su ovako:

“Onu na kojoj je publika (ciljna grupa) koja je zainteresovana za usluge koje nudimo! Na svakoj društvenoj mreži je bitno: kako i kome promovisati svoj rad, a da se privuku cijenjeni kupci odnosno potencijalni klijenti !

Srž ovog marketinga se ogleda u “ANALIZI” potencijalnog klijenta ( ko je ta osoba?), odnosno kako doprijeti do njegovih potreba i predstaviti mu naše usluge.

Ukoliko želite imati širok publicitet, odnosno mnogo pratilaca i u njima pronaći odnosno osvojiti vaše potencijalne klijente onda je za vas FACEBOOK pravi izbor.

A ukoliko vaša djelatnost ima određeni vizulni aspekt, te želite fotografijama ispirčati priču odnosno pridobiti klijente putem svojih smartphone-a onda je INSTAGRAM prava stvar za vas.

Također važno pravilo :

Morate prilagoditi sadržaj ciljanoj grupi odnosno publici u kojoj se nalazi vaša ciljana grupa. Sadržaj treba biti interesantan, a ne samo da zove na kupnju proizvoda jer time se stvara kontraefekat. Vaši pratitelji će vas više cijeniti ako znaju da će dobiti korisne informacije na vašem profilu i sigurno će se ponovno vratiti. Također, redovito objavljujte sadržaj jer se u protivnom stiče dojam da su vam društvene mreže, a time i ljudi koji vas prate, na zadnjem mjestu.” Kazali su mladi marketing poduzetnici iz firme XL-Developmenta .

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *