Vaznost Online Shopinga i izrada stranice za Online Shoping

Vaznost Online Shopinga i izrada stranice za Online Shoping

Šta je sve uključeno?

Izrada web shopa za klijente Virtualne tvornice znači otvaranje novih kanala za privlačenje kupca te povećavanje vidljivosti i dostupnosti svojih proizvoda. Najvažnije od svega – web trgovina omogućuje automatizaciju prodajnog procesa i značajno smanjenje troškova u odnosu na tradicionalno trgovinsko poslovanje. Kako bi osigurali jasan pregled mogućnosti koje korištenje web shopa otvara vlasnicima, donosimo pregled najvažnijih funkcionalnosti online trgovine napravljene na kvalitetan način – za vlasnika / administratora web trgovine i kupce.

 

Plan web dizajna – na šta treba obratiti pažnju?

Jedan od najvažnijih naputaka pri planiranju izrade web shopa je sljedeći: gledajte na svoju online trgovinu iz perspektive vaših kupaca. Logično razrađena kategorizacija proizvoda – podržana opcijama filtriranja i sortiranja prema željenih kriterijima – posjetiteljima uvelike olakšava navigaciju webom i pronalazak željenog proizvoda.

Nadalje, od izuzetne važnosti su kvalitetne, standardizirane fotografije. S obzirom na to da kupac proizvod ne može opipati i detaljno pregledati u fizičkom obliku, potrebno je kroz kvalitetne fotografije omogućiti uvid u karakteristike proizvoda. Uz to, velika važnost se pridaje detaljnom i kvalitetnom tekstualnom opisu koji će pročitati vaši kupci, ali i internetske tražilice (npr. Google) koje će tako prepoznati da vaš web shop sadrži relevantne informacije i „nagraditi“ ga boljom pozicijom među rezultatima pretraživanja.

Načini plaćanja koje želite da ponudite kupcima takođe su važan faktor koji određuje uspeh prodaje. Najčešće se koriste tri najpopularnije opcije – PayPal i / ili PayPal, PayPal i PayPal / Internet Banking. Da bi kupcima omogućili plaćanje kartica, potrebno je primijeniti sistem gateway-a za plaćanje u web shop-u. Neka od popularnih rešenja možete pronaći u našem članku na pet najboljih gateway-ova za plaćanja.

U kontekstu modernog online poslovanja suvišno je naglašavati važnost dizajna prilagođenog za mobilne uređaje. Web stranice i shopovi danas nerijetko ostvaruju preko 50% prometa putem mobilnih uređaja, odnosno pametnih telefona i tableta, a više o važnosti mobile-friendly dizajna možete pročitati na našem blogu.

Kada planirate raditi svoj novi online trgovine pažljivo odrediti politiku i isporuke proizvoda, to je način na koji će predstavljati trošak isporuke, odnosno da li će cijena ovisiti o ukupnom trošku kupljenih proizvoda, odredište pošiljke, težina pošiljke, ili drugim kriterijima. Također, saznajte više o zakonskim obavezama koje uključuju jasno navedene odredbe i uslove, način i uvjeti vraćanja robe, žalbe, itd Takva informacija nije nužno da su navedeni u pogledu dizajna, ali mora biti na raspolaganju korisnicima i obično stavlja u  podnožje  web stranice ili web prodavnicu.

U današnje vrijeme, online prisutnost je obavezna za svako ozbiljno poduzeće. Današnji kupci su naviknuti na opciju da kroz nekoliko klikova pronađu informacije koje ih u tom trenutku zanimaju. Ipak, mnoga se poduzeća ne bi smjela limitirati samo na pružanje osnovnih informacija o poslovanju i lijepoj prezentaciji tvrtke.

Izrada web shopa može biti dodatak fizičkoj trgovini, a za neke tvrtke može biti i glavni, najprofitabilniji prodajni kanal.

Ako niste sigurni kako izrada web shopa može doprinijeti poslovanju vaše firme, pročitajte više o ključnim prednostima.

 1. Niži troškovi

novčana valuta erua

Troškovi e-trgovine su puno manji nego troškovi fizičke trgovine. Primjerice, kod fizičke prodaje je potrebno zaposliti djelatnike koji će se baviti rukovođenjem, prodajom, upravljanjem i održavanjem, dok se kod e-trgovine velik dio procesa odvija automatizmom. Također, cijene najma prostora, režija, komunalnih troškova i sl. su u online inačici trgovine gotovo zanemarive, a može se svesti i nekoliko GB web prostora, odnosno nekoliko stotina kuna godišnje.

 

2. Jednostavna administracija

Kod većine softverskih rješenja, upravljačkom sučelju je moguće pristupiti putem gotovo bilo kojeg uređaja koje ima pristup internetu. Ako želite promijeniti cijenu, dodati ili maknuti proizvod, mijenjati opis ili nešto drugo, to možete učiniti brzo i samostalno, čak i ako nemate nikakvog prethodnog iskustva s web stranicama.

jednostavna administracija online poslovanja

3. Stalna dostupnost

Za razliku od fizičke prisutnosti, online trgovina je otvorena 24/7 i nije potrebno aktivno nadzirati rad, budući da kupac može putem web shopa saznati ono što ga zanima i izvršiti kupnju ili barem poslati upit. U bilo kojem trenutku, vaša je trgovina otvorena, a kupci imaju mogućnost pregledavanja i naručivanja vaših proizvoda – ili konkurentskih, ako web trgovinu još niste pokrenuli.

kreditne kartice i novac

 

4. Veći prodajni doseg

Fizičkom ste trgovinom najčešće vezani za kupce iz vaše neposredne okoline, a web shop omogućuje osobama iz drugih gradova, županija, čak i država, da pregledavaju vašu ponudu i postanu vaši kupci. Ako imate proizvod koji bi bio zanimljiv i inozemnim kupcima, izrada web shopa je odličan, ekonomičan način za predstavljanje ponude.

mjerljivost rezultata putem analitike

5. Mjerljivi rezultati

Svaka aktivnost na vašoj internetskoj trgovini je mjerljiva. U svakom trenutku možete vidjeti posjećenost trgovine, najpregledavanije proizvode, najprodavanije proizvode, demografsku i dobnu analizu kupaca, izvore prometa na web trgovini te još mnogo, mnogo informacija. Te podatke možete iskoristiti kako biste usavršavali online marketinšku komunikaciju i donosili pametne poslovne odluke.

Share this post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *